Svíčková za dvacku, kuře na paprice za devět! Takto se obědvá na ministerstvech

Napsal Cznews.bloger.cz (») 28. 7. 2017, přečteno: 1421×

 

 

V kantýnách českých ministerstev se tak trochu zastavil čas. Platí to tedy alespoň pro ceny obědů, které si tam pravidelně tisícovky úředníků dopřávají. Na solidní oběd jim totiž stačí mít v kapse alespoň několik mincí. Třeba za kuře na paprice totiž zaplatí pouze devět korun.

Ceny jako z jiné doby platí pro jídelny prakticky všech ministerstev. Třeba úředníci z ministerstva školství tak zaplatí za oběd přibližně stejně jako žáčci základních škol. Například v pondělí si pochutnali na svíčkové na smetaně za pouhých dvacet korun. Nízké ceny přitom nejsou způsobeny tím, že by kuchaři šetřili na surovinách. Jídla jsou totiž extrémně dotována.

 

“U nás přispívá částečně ministerstvo zaměstnancům a potom mají zaměstnanci nárok na příspěvek z fondu kulturních a sociálních potřeb,“ vysvětlil mluvčí ministerstva školství Marek Zeman.

Z ceny oběda tak úředníkům zaplatí padesát pět procent ministerstvo, osmnáct procent pak jde z fondů a na zaměstnance pak zbývá už jen 27 procent z ceny. Za oběd v hodnotě stovky tak zaplatí 27 korun.

Vít Bárta a Jaroslav Škárka u soudu - 2 Bárta naštval bývalé kolegy: Ukázal, že mají KULAJDU ZA 4 KČ

A podobně je tomu třeba i na ministerstvu pro místní rozvoj. Tam si zaměstnanci v pondělí pochutnávali na segedínském guláši s knedlíkem za čtyřiadvacet korun.

 To se někdo má ... a my další smrtelníci si můžeme pořídit akorát tak kuchařku Levné recepty, kterou nabízí YOOPY.cz

“Dostávají stravenky v hodnotě osmdesát korun na jeden pracovní den. Čtyřicet korun přispívá ministerstvo, dvacet korun je z fondu kulturních a sociálních potřeb, dvacet korun platí zaměstnanec,“ popsal mluvčí rezortu Marek Ženkl.

http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/domaci/svickova-za-dvacku-kure-na-paprice-za-devet-korun-podivejte-se-za-kolik-se-obedva-na-ministerstvech.html

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
františka z IP 176.114.240.*** | 2.4.2024 13:14
Každý kdo se tak nějak chce naučit vařit a třeba něco nabídnout návštěvě tak si prostě musí projít těm začátky. I pro třeba taková www.mlsnavarecka.cz/hrnickova-babovka-mramorova/ hrníčková bábovka na začátku nebylo nic jednoduchého. Už jenom myslet na to že se to musí někdy předehřát a pak vypnout pro mě bylo nepředstavitelné.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a pět